Die Seite ist derzeit GESCHLOSSEN!
Bitte versuchen Sie später erneut!

BOJANGLES

BOJANGLES
BOJANGLES
Nicht auf Lager
200 Ft
Nicht auf Lager
Zu den Favoriten
Mire ügyeljünk a virághagymák ültetésekor kertünkben?
A virághagymákat ajánlatos a vásárlást követően mielőbb elültetni, ha mégis tárolnunk kell, tartsuk hűvös, száraz helyen.
Ültetésnél az első teendő az ágyás helyének kijelölése, lehetőség szerint napos területet válasszunk. Gyommentesítsünk és vizsgáljuk meg a talaj minőségét. Ha túl agyagos, nyirkos, akkor érdemes homokkal lazítani, mert a túl nedves közeg ugyanis a hagymák berothadásához vezethet. Ha komposzttal is tudjuk erősíteni, akkor egészen biztos, hogy nyert ügyünk lesz.
Milyen mélyen ültessük a hagymákat? A szakirodalom szerint a megfelelő mélység a hagyma magasságának két-háromszorosa, de nem szükséges vonalzóznunk. Legmélyebbre, 20 cm mélyre a nárciszok és császárkoronákat ültessük, a tulipánok és jácintok 10-15 centiméterre kerülhetnek, a krókusznak, és a kisebb méretű hagymáknak pedig egy ujjhossznyi, vagyis nagyjából tíz centi mélység a megfelelő.
Hasznos dolog, ha figyelünk arra is, hogy fejjel, csúccsal felfelé helyezzük a hagymákat a földbe, mert egyébként egyébként később hoz virágot, ami kevésbé lesz olyan szép, mint a szabályosan ültetett társai. További fontos dolog, hogy a hagymákat helyezzük, nem pedig belenyomjuk a földbe!
Legyünk kreatívak, helyezzük a hagymákat különböző formázatban ( szín, virágfajták szerint), így különös látványban lehet részünk tavasszal.
Ültetés után a hagymákat takarjuk be földdel, ha nagyon száraz a föld, öntözzük meg, és tehetünk rá néhány centiméter fenyőkérget, ami megakadályozza a talaj kiszáradását és védi a hagymákat a hidegtől.
Amennyiben lehetséges se trágyát, se műtrágyát, sem mást (pl. féregírtót, talajfertőtlenítőt) ne használjunk közvetlen ültetéskor, mert a hagymák “kiéghetnek”.
Empfehlen
Drucken
Fragen zum Artikel
Beschreibung

300db rendelés felett egyedi kedvezmények!
Kérjen árajánlatot!
+36204283060 | iroda@agrarin.hu

Daten
Virágzás
április-május
Magasság (virág)
35-40 cm
Körméret (hagyma)
12+
Artikel-Nr.
Bojangles
Gewicht
40 g/Stk
Mindestbestellmenge
3 Stk