Die Seite ist derzeit GESCHLOSSEN!
Bitte versuchen Sie später erneut!

ELEGANT LADY

ELEGANT LADY
ELEGANT LADY
ELEGANT LADY
ELEGANT LADY
ELEGANT LADY
Nicht auf Lager
200 Ft
Nicht auf Lager
Zu den Favoriten
Mire ügyeljünk a virághagymák ültetésekor kertünkben?
A virághagymákat ajánlatos a vásárlást követően mielőbb elültetni, ha mégis tárolnunk kell, tartsuk hűvös, száraz helyen.
Ültetésnél az első teendő az ágyás helyének kijelölése, lehetőség szerint napos területet válasszunk. Gyommentesítsünk és vizsgáljuk meg a talaj minőségét. Ha túl agyagos, nyirkos, akkor érdemes homokkal lazítani, mert a túl nedves közeg ugyanis a hagymák berothadásához vezethet. Ha komposzttal is tudjuk erősíteni, akkor egészen biztos, hogy nyert ügyünk lesz.
Milyen mélyen ültessük a hagymákat? A szakirodalom szerint a megfelelő mélység a hagyma magasságának két-háromszorosa, de nem szükséges vonalzóznunk. Legmélyebbre, 20 cm mélyre a nárciszok és császárkoronákat ültessük, a tulipánok és jácintok 10-15 centiméterre kerülhetnek, a krókusznak, és a kisebb méretű hagymáknak pedig egy ujjhossznyi, vagyis nagyjából tíz centi mélység a megfelelő.
Hasznos dolog, ha figyelünk arra is, hogy fejjel, csúccsal felfelé helyezzük a hagymákat a földbe, mert egyébként egyébként később hoz virágot, ami kevésbé lesz olyan szép, mint a szabályosan ültetett társai. További fontos dolog, hogy a hagymákat helyezzük, nem pedig belenyomjuk a földbe!
Legyünk kreatívak, helyezzük a hagymákat különböző formázatban ( szín, virágfajták szerint), így különös látványban lehet részünk tavasszal.
Ültetés után a hagymákat takarjuk be földdel, ha nagyon száraz a föld, öntözzük meg, és tehetünk rá néhány centiméter fenyőkérget, ami megakadályozza a talaj kiszáradását és védi a hagymákat a hidegtől.
Amennyiben lehetséges se trágyát, se műtrágyát, sem mást (pl. féregírtót, talajfertőtlenítőt) ne használjunk közvetlen ültetéskor, mert a hagymák “kiéghetnek”.
Empfehlen
Drucken
Fragen zum Artikel
Beschreibung

300db rendelés felett egyedi kedvezmények!
Kérjen árajánlatot!
+36204283060 | iroda@agrarin.hu

Daten
Virágzás
április-május
Magasság (virág)
55 cm
Körméret (hagyma)
12+
Artikel-Nr.
ELEGANT_LADY
Gewicht
40 g/db
Mindestbestellmenge
3 db